keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Fitnessmuija

Fitnessmuija on suhteellisen uusi laji suomessa. Toki niitä on esiintynyt täällä harvakseltaan jo muutaman vuosikymmenen ajan, mutta viime vuosina määrä on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Syyksi arvellaan uusien fitnesslajien rantautumista suomeen, sekä kauneusihanteiden muuttumista langanlaihasta sporttiseen ja jopa lihaksikkaaseen. Toki muitakin syitä saattaa esiintyä.

Fitnessmuijat on levinneet ympäri suomea, mutta suurimpia keskittymiä tavataan suurimmissa kaupungeissa. Varmimmin heidät voi bongata kuntosalilta. Siellä heitä tapaa usein vähintään kahden yksilön laumoina. On harvinaista, että lajin edustajia tapaa yksin. 
Toinen yleinen paikka on vessa, sillä havainnoimalla on huomattu, että fitnessmuijat nauttivat nestettä muita lajeja enemmän ja siksi virtsaamistarvekin on tihentynyt. Jotkut väittävät, että vessassa viihtymiseen syynä olisi jopa peili, mutta tästä ei ole varmaa näyttöä.

Fitnessmuijat käyttävät ravinnokseen mm. maitorahkaa, kanaa, riisiä ja munia. Keittiövaaka on välttämätön väline elämiseen ja joskus jopa porkkanatkin punnitaan. Fitnessmuija on tarkka reviiristään etenkin ruuan suhteen. Älä siis vaan mene kajoamaan fitnessmuijan itselleen valmistamiin ruokiin, jokainen gramma on hänelle elintärkeä. Äläkä varsinkaan mene syömään mitään jääkaapista ilman lupaa. On tiedossa, että fitnessmuijan suututtamalla (etenkin dieetti aikaan) saa aikaan pahoja yhteenottoja.
Vitamiinit ja lisäravinteen ovat fitnessmuijalle myös elintärkeitä. Aamulla saattaa kulua jopa kourallinen erilaisia pillerimuodossa nautittavia ravinteita. Etenkin dieetti aikaan (käsite selitetään myöhemmin) fitnessmuija saattaa olla käytännöntutkimusten mukaan hyvinkin hajamielinen, mutta vältä silti kysymystä "Jäikö sulla aamulääkkeet ottamatta?". Etenkin dieetillä.

Fitnessmuija on usein verhoutunut mukaviin ja joustaviin salivaatteisiin. Yleisimmin käytettyjä merkkejä ovat mm. Better Bodies ja Bia Brazil. Ollessaan muualla kuin salilla, he korostavat usein treenattuja lihaksiaan, etenkin pakaralihaksia, esimerkiksi Freddyn farkuilla. Yleinen ulkonäköön liittyvä harhaluulo on, että kaikilla fitnessmuijilla on rintaimplantit. 

Fitnessmuijan elinympäristö koostuu useimmiten monista muista fintessmuijista oman pesän asukkien lisäksi. Koska nykypäivänä sosiaalinen kanssakäyminen on siirtynyt yhä enemmän someen, näkyy se myös fitnessmuijien luontaisessa käyttäytymisessä. Facebook ja Instagram palvelut ovat luoneet hyvät puitteet omen kehonkuvien jakamiseen, joista yleisimpiä ovat nykyään selfiet ja belfiet.

Fitnessmuijan ajankulku ei ala muiden lajien tapaan vuoden alusta vuoden loppuun, vaan kisoista kisoihin. Tähän ajanjaksoon kuuluu kaksi osaa: offikausi ja dieetti. Dieetillä fitnessmuijat tavataan fyysisesti pienemmässä olomuodossa kuin offikaudella, sillä rasvat ja nesteet tiristellään kehosta mahdollisimman hyvin pois, mutta luonne on tunnetusti jopa roihahtava. Usein annetaankin kehotuksia olemaan varovainen ollessaan tekemisissä dieettaavan fitnessmuijan kanssa. Etenkin verbaalista ilmaisua on syytä harkita tarkkaan... mutta myös asioiden tekemättä jättäminen saattaa saada fitnessnaisen puolustuskannalle.
Offikaudella fitnessmuijat ovat yleensä sosiaalisesti miellyttävämpiä, sillä ravintoa on enemmän saatavilla ja energiatasot ovat korkeammat. Usein fitnessmuijan energiatasojen nousu on suorassa suhteessa pesän energiatasoihin sekä mahdollisen kumppanin viihtyvyyteen.

On yleinen harhaluulo, että fitnessmuijat pariutuisivat ainoastaan bodareiden kanssa. Nykyään heitä tavataan hyvinkin paljon kaikenkokoisten ja näköisten miesten kumppaneina. On vain todennäköinen sattuma, että fitnessmuija ja bodari löytävät toisensa, koska molemmat viihtyvät oman pesänsä lisäksi paljon kuntosalilla tai sen läheisyydessä.

Jos fitnessmuija on sinulle lajina täysin uusi, siihen tutustuminen onnistuu varmasti lähimmällä kuntosalillasi. Luettuasi tekstin tiedät kuitenkin lajin liittyvät mahdolliset riskit. Jos kuitenkin joudut konfliktiin fitnessmuijan kanssa, peräänny hitaasti ja lupaa tarjota hänelle proteiinipatukka. Useimmista konflikteista tiedetään selvinneen ruhjeitta.

2 kommenttia: